CLICK HERE FOR THOUSANDS OF FREE BLOGGER TEMPLATES »

2011. október 14., péntek

A remény rabjai

2011.10.06.
Tarex-Autóátirás - Boiler CF 5:0

Az V. osztály listavezetője elleni összecsapás érdeklődés és mazochizmus hiányában elmaradt. Az 5:0-s eredménnyel a vezetőség és játékosok egyaránt elégedettek lehetnek, jelentős javulás ez az első mérkőzéshez képest. Mondjuk ki, az éllovas ellen idegenben vállalható ez az eredmény.

2011.10.13
Boiler CF - Rács FC 2:6 (0:3)
Sportcentrum, 45 néző
Boiler CF: Szentendrei - Sámpár, Szabó Z.(c) - Horváth M., Horváth G. - Kertész
Cserék:
Gólszerzők: Horváth M., Szabó Z.(c)

Veletek vagyok fiúk!
   
A nemzetközi szaksajtó sokak meglepetésére az elmúlt hetek eredményei, valamint a tabellán betöltött helyezése ellenére előzetesen egyöntetűen a Boiler CF gárdáját tartotta a mérkőzés esélyesének. Bár azt minden orgánum kihangsúlyozta, hogy a Honvéd elleni magabiztos győzelem régi reményeket élesztett fel, valamint nincs e kerek világon olyan sportújságíró, aki ne hajtana álmélkodva fejet Szabó Zoltán kohéziós sokkterápiájának eredményessége előtt, azonban az aduász, a mérleg nyelve nem lehetett más, mint az új játékelem, a csere lehetősége.



Az égiek azonban (mint az ősz folyamán oly sokszor) most sem siettek a narancsosok segítségére, a csapat egyetlen vérbeli erőcsatárát, a klub legendáját Sz.P.D.-t  csütörtök délután ledöntötte a lábáról egy (az előzetes feltételezések szerint a mogadishui törzshöz tartozó) vírus. A csatárfenomén távolmaradása nem pusztán a a manapság láthatatlan szurkolókat tette csalódottá,  hanem az egész mérkőzésre rányomta bélyegét.

 A baljós előjelek itt még nem értek véget, hiszen egy logisztikai hiba miatt a hazai szurkolóknak kiadható jegyek is a rács rajongóinak lettek értékesítve (név nélküli forrásunk azonban egyértelműen Tóth A. hacker támadásának tudja be az esetet - az érintett hallgat), így játékosaink igen erős ellenszélben futottak ki a salakra. 

Az, hogy más csapatok egyelőre még nem követik a Boiler közhasznúan progresszív hozzáállását, és cserékkel érkeznek az összecsapásokra, már nem jegyezhető fel újdonságként.


A szétzilált hadrend ellenére a mérkőzés korai szakaszában egyenlő erők küzdelmét láthatták a rács szurkolók. Variációs lehetőségek hiányában Kertész húzódott fel befejező csatárnak (az ifjú játékoson látszott is, hogy ma túl nagy volt neki a pálya), a labdafelhozatalokért a Horváth kettős felelt - Matykó ismét elképesztő munkát végzett, míg Gábor újra hozta azt, amit a szentimentálisabb Boiler ultrák csak úgy neveznek : hétköznapi csoda-. Ha pedig hátul a Baresi-Costacurta Sámpár- Szabó Z.(c) pároson véletlenül átwuduzta magát az ellen,  a kapu előtt St.Endrei hetyke mosollyal a szája szélén hozta mindenki tudomására, hogy benne van az X.


Aztán bő tíz perc után...



A kontra szótári alakja testet öltött, megdöbbentő volt testközelből látni, hogy az ellenfél hatosára kapáslövésre legurított passzból hogy lesz 9 másodperc után középkezdés a Boilernek. Ekkora már a rutinosabb rókák számára nyilvánvaló volt, hogy az erőnlét lesz a döntő tényező a mérkőzésen.

A bekapott gól ellenére hajtott a csapat, helyzetek is adódtak a játékosok előtt, azonban gólt ismét az őrök szereztek. A félidő lefújása előtti harmadik találatuk már felvetette egy esetleges csúfos vereség lehetőségét is.

Fordulás után visszább zárt a Boiler, azonban a góllövő listát méltán vezető Horváth L. mellett az energiájuk végén járó játékosaink már nem tudták tartani a lépést. A becsületgólt Matykó szerezte meg - a leleményes játékos átfejelte a kifutó kapus felett a labdát-, a lefújás előtti percben pedig a Kapitány kényszerítette kényszerítőre Kertészt, a visszakapott labdát flegma precizitással juttatta a hálóba. Q+D

Tanulság nincs, még 2 mérkőzés van hátra a szezonból, de inkább 2 bal lábbal, mint féllábon...

Végül 1 örömteli hír, ami nem oldja meg sajnos a Boiler gondjait, de ez a rutin erőt adhat a téli megújuláshoz.


6 megjegyzés:

szpd írta...

Gratulálok Csabi, sírva röhögtem. A helytállásért pedig mindenkinek riszpekt, 10-ből 9 csapat már feladta volna ilyen körülmények között. Jövőre megerősödve a dobogóért mehetünk, ebben biztos vagyok.

Névtelen írta...

Nagyon büntet ez a cikk Cs!Szerintem egész türhetően lehoztuk a tegnapi meccset,csak a csatárgyereket nem tudtuk lefogni!De sebaj jővő héten nyerünk!
Zoli

Névtelen írta...

A kispályás oldalon 2:7 szerepel pedig 2:6 lett nem?
Zoli

Cs írta...

Hát, a meccs végén 6:2-t mondott a spori, szóval itt már így marad és kész :)
Valamint jön fel a honvéd nagyon, már csak 1 punkt választ el minket a kiesési zónától, így hozni kéne a maradékot...

Névtelen írta...

Igen, óriási lett a cikk Cs!!! :-)
De azért én reklamálnék a sportirodánál, hogy javítsák az eredményt...
Jövő héten ki véd? Vörösházi Úr vagy én?
Szendi

Iaquinta írta...

na nem lesz cikk?